Nieuwdauw,

… koor in beweging

… met ’t Kerkje in Beisem als thuisbasis zingt een een vaste groep zangers sinds jaar 2000, onder de naam Dauwgard, met vrienden rond de school Toverveld en de kinderopvang Kakelbont in Veltem-Beisem. Kinderen vliegen uit, ouders bleven lustig doorzingen.

Het koor groeit dan uit tot buiten de grenzen van het dorp en rekruteert zangstemmen uit groot Leuven en omstreken. In jaar 2018 wordt een naamsverandering doorgevoerd, koor Dauwgard wordt Nieuwdauw. Vrouwen en mannen die houden van muziek. Geen kenners, wel stevige liefhebbers die elke zondagochtend repeteren in het Sint-Michielskerkje van Beisem en elk jaar een drietal concerten zingen, met een waaier van klassiek tot volksmuziek en pop, soms met begeleiding van muzikanten.

Traditioneel geeft het koor een jaarlijks meezing-kerstconcert in steeds wisselende programma’s en samenwerkingen.

Juni 2023, Nieuwdauw na een concert van “Tournée Floréale” in WZC Hertog Jan, Kortenberg

Dirigente Liesbet Vereertbrugghen is musicologe van opleiding en tot 2022 jarenlang producer en netcoördinator van VRT-KLARA. Ze dirigeert nu al meer dan 20 jaar ‘haar’ koor Nieuwdauw. Lees hier haar beknopte CV.

Concertmeester Annemie Van Winckel is de drijvende kracht achter alles wat budgetten en organisatie aangaat, bijgestaan door een schare vrijwilligers voor de praktische uitwerking van de kooractiviteiten.

Nieuwdauw is aangesloten bij Koor en Stem en telt een 60-tal ingeschreven zangers.

Nieuwdauw biedt zangers een online-systeem aan met MuseScore waarbij de koorpartituur zelfstandig kan ingestudeerd worden.

Nieuwdauw maakt deel uit van een groter sociaal netwerk Dauwgard.

Repetitie en contact informatie lees je hier